Montering af gardiner

Montering af gardiner

Step 1:

Når man skal montere en gardinstang er det vigtigt man ved hvor meget ens gardin fylder, typisk vil dette være 14 cm i dybden, dvs. 7cm ind og ud fra stangens placering i loftet.

Derfor vil man typisk montere stangen 8cm fra væg, så stoffet har ca. 1cm luftrum til bagvæggen, så det kan køre frit og glat.

Med beslagene der følger med til en 2001 skinne, som vi oftest sælger, passer dette med at man skal skrue 6cm ud fra væggen, så kommer stangen til at sidde 8cm fra væg.

Opmåling af skinne:

  • De yderste beslag placeres ca 10cm inde fra enden
  • Derefter tager man de resterende mål og dividerer op så man er så tæt på 60cm imellem hvert beslag uden at overgå de 60cm, for stabilitet i stangen, må der maks være 60cm mellem hvert beslag.

Step 2: skru beslagene op i loftet

Enten har man blødt eller hårdt loft: blødt værende hvor du kan skrue direkte, hårdt værende f.eks. beton.

Har du hårdt loft såsom beton, forborer man huller de steder man har målt op, derefter isætter man plux og skruer beslagene op

Har du blødt loft, er man nødt til at prøve at skrue for at se om der er noget skruen kan bide fast i.

Typisk ligger der træ længere oppe man kan fange, ellers hvis man har dobbelt lag gips eller der ligger en form for plade kan skruen nogle gange bide i dette. Får skruen ikke bidt fast er man nødt til at supplere med en type plux, såsom raw plux eller søm plux. Derefter skrues beslagene fast.

Step 3: klik stangen på plads

Enten skal man være 2 personer, en der kan holde i hver ende, ellers kan man enkelt person stille sig i midten af hvor stangen skal sidde og klikke den på i midten først.

Det er et meget nemt låse system, man sørger for låsen peger nedad, fører stangen på og fører derefter låsen op enten til højre eller venstre, begge sider låser. Sørg derefter for at låse stangen på alle beslagene.

Step 4: hægt gardinet på

er du alene om det, er det nemmeste at smide bunden af gardiner over skulderen og have toppen i hænderne. Er man 2 kan den ene holde bunden af stoffet.

de yderste hægte påsætter man bagfra og resten påsættes forfra, dette er for at give den pæneste afslutning på gardinet.

Start fra højre mod venstre eller omvendt, så længe man starter fra en ende. Påsæt den første hægte bagfra og derefter resten forfra til du når sidste hægte på gardinet og påsæt denne bagfra.

Step 5: Stoppere og låse

Påsæt en stopper på yderste glider, dette gør at gardinet bliver siddende flot når det er trukket fra.

Sæt eventuelt låsen fast mellem de 2 yderste hægter for at sørge for gardinet ikke forlader yderste position.

Dette gør at man ikke kan komme til at trække gardinet for langt. Er din stang monteret helt fra væg til væg, kan man fjerne disse, men er den monteret frit skal de sidde på, da man ellers kan komme til at køre gardinet af stangen.

Step 6 dampning og foldning

Nu hvor gardinet er kommet op og sidde er det tid til at dampe eventuelle folder ud af stoffet.

Her anbefales det, at du lader damperen gøre alt arbejdet, bare kør let over gardinet uden at trække i stoffet for at sikre stoffet holder sin form og længde.

Trækker du i stoffet imens du damper risikerer du at trække stoffet længere som kan resultere i at stoffet giver sig.

Er der steder hvor folderne ikke vil dampes væk i første omgang, anbefaler vi at du damper let første gang, venter en uges tid og prøver igen.

Så har stoffet mulighed for at arbejde med den blødgørelse du har givet det og tyngdekraften vil hjælpe med at det bliver rettet til. Derefter rinse and repeat.

Efter stoffet er blevet dampet er det nu tid til at sørge for dine gardiner kommer til at hænge i de flotte folder, derfor er det vigtigt man folder stoffet i de bølger det skal sidde i.

Vi har gardinbånd vi sætter omkring bunden, men dette kan klares med et stykke snor eller lignende.

Stoffet skal nu sidde de næste 14 dage med båndet for at sikre det får de flotte folder. Skulle der komme lidt krøller der hvor båndet har siddet, kan man nemt dampe dette væk bagefter.

Step 7 nyd dine gardiner

Nu er de 14 dage gået og du kan nu rive båndet i stykker der har holdt gardinet i sine folder.

Hvis gardinerne på et tidspunkt bliver beskidte, anbefales det altid at de sendes til en professionel renser, men man kan også vaske de fleste gardiner i vaskemaskinen, her er det bare meget vigtigt men tjekker op på at de bliver vasket korrekt, så man ikke får ødelagt sine gardiner.

De nyeste artikler

Thomas – stifter af Etikk

Dit rum – vores ekspertise.

Få gratis besøg af ETIKKs designere

Få personlig rådgivning hjemme hos dig selv og se, hvordan ETIKK kan transformere dit rum med skræddersyede gardinløsninger.

  • Skræddersyede løsninger
  • Højeste kvalitet
  • Skarpe priser
  • Danmarks bedste service
  • Tilfredse kunder
  • 4,9 på Trustpilot