Hvilken markise skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken markise du skal vælge? Markiser fås i mange forskellige varianter, størrelser og materialer, som hver især tjener nogle forskellige formål. For at gøre beslutningsprocessen lidt nemmere har vi derfor listet en række overvejelser, du bør have in mente, inden du investerer i en ny markise.

Hvilken markise skal jeg vælge?

Hvilket formål skal markisen tjene?

Først og fremmest er det essentielt, at du finder ud af, hvilket formål din markise skal tjene. Skal den udelukkende bruges til solbeskyttelse, eller skal den også kunne beskytte mod vind og regn?

Hvis markisen udelukkende skal bruges til solbeskyttelse, kan du vælge mellem både en halv- eller hellukket markise. Eksempelvis kan pergolaer skabe delvist skyggefulde områder. Hvis markisen også skal bruges til at beskytte mod vind og regn, kan du overveje, om du også vil tilføje nogle screens.

Hvilken størrelse skal markisen have?

Markiser fås i et utal af størrelser, så du skal vurdere, hvor stort et område du ønsker at afdække. Skal markisen kunne give skygge til en hel terrasse, eller skal den skygge ved et vinduesparti?

Hvis du har begrænset plads, kan en vægmonteret pergola være en praktisk løsning. Den vil udnytte en eksisterende væg og giver dermed også et mere integreret udseende. Hvis du har masser af plads, eksempelvis en stor have, kan du overveje at udnytte pladsen ved at have en fritstående pergola i stedet.

Hvilken betjeningsform skal markisen have?

Markiser kan fås med både manuel og automatiseret betjening, så det afhænger meget af egen personlig præference og behov.

Manuel betjening foregår med en svejsepind eller med snor, og giver dig direkte kontrol over markisen.

Du kan også vælge automatiseret betjening med motor og fjernbetjening. Det gør det nemt at åbne og lukke markisen, hvilket kan øge bekvemmeligheden.

Markiser kan også fås med sensorstyring, som registrerer både sollys, vind og regn. Det vil sige, at markisen åbner og lukker afhængigt af vejret.

Hvilket materiale skal markisen have?

Når du skal vælge materialet til markisens dug, skal du tænke over faktorer som både holdbarhed, vedligeholdelse såvel som personlig æstetik.

Materialer såsom akryl og polyester er ofte populære valg til markisens dug, idet de er holdbare og UV-beskyttede, så de ikke falmer og ser for triste ud i længden. Typisk laves rammerne til markisen i aluminium. Da de er lette, holdbare og kræver minimal vedligeholdelse.

Hvilket design og stil skal markisen have?

Designet og æstetikken tjener også et vigtigt formål. Markiser kan fås i mange forskellige farver, mønstre og materialer, så der vil være noget for enhver personlig smag.

Det kan dog være en god idé at vælge en markise, som passer sammen med boligens arkitektoniske udtryk, så det får et mere sammenhængende og integreret udtryk.

Få skræddersyede markiser hos EtiKK

Uanset hvilken størrelse, materiale eller betjeningsform din markise skal have, så står vi klar til at hjælpe. Hos EtiKK bliver alle vores markiser lavet på mål, så du kan få netop den, der passer til dine ønsker og behov.

Alle vores markiser er fremstillet af materialer i højeste kvalitet, og de kan modstå de hårdeste vejforhold. Når du investerer i en markise fra EtiKK, investerer du i kvalitet og holdbarhed. Kontakt os allerede i dag, og så hjælper vi dig gennem hele beslutningsprocessen.

De nyeste artikler

Thomas – stifter af Etikk

Dit rum – vores ekspertise.

Få gratis besøg af ETIKKs designere

Få personlig rådgivning hjemme hos dig selv og se, hvordan ETIKK kan transformere dit rum med skræddersyede gardinløsninger.

  • Skræddersyede løsninger
  • Højeste kvalitet
  • Skarpe priser
  • Danmarks bedste service
  • Tilfredse kunder
  • 4,9 på Trustpilot