Guide: Gardiner til forskellige typer vinduer

Gardiner kan have en stor betydning for din bolig, både når det kommer til funktionalitet og æstetik. Men inden du investerer i gardiner, er det værd at tænke over, hvilke vinduer, de skal bruges til. Der findes nemlig forskellige gardiner til forskellige vinduer, så læs med her og bliv klogere på hvilke gardiner, der er de rette for dig.

Guide: Gardiner til forskellige typer vinduer

Gardiner til små vinduer

Det er relativt nemt at finde gardiner, som passer til små vinduer. Det afhænger derfor primært af egen personlige stil og præferencer.


Foretrækker du et mere minimalistisk udtryk, er rullegardiner eller persienner et godt valg. De er begge et klassisk og sikkert valg, idet de både er æstetisk flotte og nemme at betjene.

Alternativt kan du også vælge foldegardiner, som skaber et mere hyggeligt udtryk i rummet.

Gardiner til store vinduer

Med store vinduer får du ikke blot muligheden for at nyde udsigten, men det er også en måde at lukke en masse naturlig lys ind i dit hjem.

En ulempe ved store vinduer er, at andre også kan kigge ind, hvilket forstyrrer privatlivet. Gardiner til store vinduer tjener derfor ikke kun en æstetisk funktion, men det er også en praktisk løsning, der kan skærme for nysgerrige blikke.

Når du skal finde gardiner til store vinduer, er det særligt vigtigt, at du medregner funktionaliteten i dine overvejelser. De skal være lette at betjene, så du ikke er nødsaget til at skulle benytte en skammel, hver gang du skal trække gardinerne for.

Du kan med fordel investere i lamelgardiner, som oftest bruges til store gulv til loft-vinduespartier. De er utroligt lette at betjene, hvilket kan gøre både manuelt eller med motor og fjernbetjening.

Gardiner til ovenlysvinduer/skrå vinduer

At finde gardiner til ovenlysvinduer eller vinduer på skråvægge, kan måske virke udfordrende, men det er heldigvis ikke en umulig opgave.

Til ovenlys- eller skrå vinduer kan du eksempelvis bruge rullegardiner. Rullegardiner har et pænt og enkelt design, og passer derfor til de fleste hjem. Derudover er de også lette at betjene - både manuelt og med motor. Særligt sidstnævnte kan være en fordel, hvis vinduet befinder sig højt oppe under loftet.

Plisségardiner kan ligeledes være et godt valg ovenlysgardiner, da de også fås med forskellige betjeningsmuligheder. De har også en isolerende effekt, som kan hjælpe med at regulere varmen ved at reducere varmetab om vinteren og overophedning om sommeren.

Gardiner til buede/runde vinduer

Buede og runde vinduer ses særligt i ældre hjem. De tilføjer en masse charme til hjemmet, men det kan være svært at finde et gardin, som passer til formen.

Til denne type vinduer, vil de mest populære valg være plisségardiner eller duettegardiner. Disse gardiner er lettere at tilpasse til mere atypiske vinduesformer. Samtidig fås disse gardiner med forskellige betjeningsmuligheder, så de er både funktionelle såvel som æstetiske.

Køb gardiner på mål hos EtiKK

Hos EtiKK forhandler vi gardiner på mål, så uanset størrelsen og formen på dit vindue, kan vi klare opgaven.

Vores gardiner fås i mange forskellige varianter, farver, materialer og med forskellige betjeningsmuligheder, så der vil være noget hvor enhver smag uanset præferencer i funktionalitet og æstetik.

Vi arbejder tæt sammen med dig gennem hele processen for at sikre, at dine gardiner opfylder alle dine krav og ønsker.

De nyeste artikler

Thomas – stifter af Etikk

Dit rum – vores ekspertise.

Få gratis besøg af ETIKKs designere

Få personlig rådgivning hjemme hos dig selv og se, hvordan ETIKK kan transformere dit rum med skræddersyede gardinløsninger.

  • Skræddersyede løsninger
  • Højeste kvalitet
  • Skarpe priser
  • Danmarks bedste service
  • Tilfredse kunder
  • 4,9 på Trustpilot